Vriendinnenweekend in Istanbul

Je kent het vast: jij en je vriendinnen kennen elkaar al jaren. Dit is natuurlijk super gezellig, maar met de jaren worden verjaardagen binnen de vriendinnengroep steeds lastiger. Hoewel we elkaar door en door kennen, is het vinden van een geschikt verjaardagscadeau een steeds grotere uitdaging geworden. Helemaal nu we allemaal redelijk zijn gesetteld en een leuk baan hebben, merken we dat het opstellen van een verlanglijstje niet meer zo makkelijk gaat als in onze skere studententijd. In deze blog vertel ik je graag alles over hoe ik en mijn vriendinnen dit probleem hebben opgelost.

Een lang weekend weg

Toen wij allemaal single waren en nog geen fulltime baan hadden, was het een stuk makkelijker om er soms eens een weekendje tussenuit te gaan en vakantie te vieren met de meiden. Mits we daar wat geld voor hadden natuurlijk. Een paar jaar geleden hadden wij echt de tijd van ons leven toen wij met z’n drieën de Ierse stad Dublin bezochten. Wat hebben we daar veel rondgelopen, lekkere biertjes en whiskey geproefd en vooral heel veel lol gehad met elkaar. Laatst zat ik weer eens nostalgisch aan deze meidentrip terug te denken. Waarom doen we dit eigenlijk nooit meer? Iedereen heeft een overvolle agenda, familieverplichtingen, beperkte vakantiedagen op werk of gaat nu met haar partner op vakantie.

De oplossing

Terwijl ik hier over na aan het denken was, herinnerde mijn agenda mij eraan dat één van mijn vriendinnen binnenkort jarig is. Ze heeft sinds kort een nieuwe, goede baan en eigenlijk alle cadeauideeën die ik voor haar had heeft ze net al voor zichzelf aangeschaft. Onmogelijk dus om iets leuks en bijzonders voor haar te verzinnen! Nu had ik niet één, maar twee problemen om over na te denken. Gelukkig maakt één plus één twee en daar kwam ook gelijk de oplossing uit naar voren: we gaan de cadeaus gewoon skippen en bewaren dat geld om minstens één keer per jaar een vriendinnentrip te organiseren ter ere van al onze verjaardagen!

De bestemming

Dit idee legde ik voor aan mijn vriendinnen en zij waren gelukkig direct razend enthousiast. Nu kon de pret beginnen: op één van onze borrelavonden hebben we een lijstje opgesteld van alle landen en steden die wij zouden wilden bezoeken. We legden de lijstjes naast elkaar en bij iedereen stond Turkije in de top drie. Na even Googlen kwamen we terecht op de website Triptime. Hier vonden we gelijk een goede vlucht naar Istanbul op een datum die voor ons allemaal goed uitkomt. Natuurlijk hebben we direct geboekt. Helaas hebben wij de trip even moeten uitstellen vanwege de huidige omstandigheden, maar na de zomer gaan wij er echt voor. Ik kan niet wachten!

Geef een reactie