Alle tips die jij nodig hebt voor het afsluiten van een alles in 1 pakket!

Wil jij een alles in 1 pakket afsluiten? Maar weet je niet zo goed welke provider je moet kiezen? In deze blog geef ik een paar tips die jou zullen helpen bij het kiezen van de geschikte provider. 

Postcode check

Niet elke provider en het abonnement soort is overal beschikbaar. Doe daarom altijd een postcode check voordat je een abonnement bij een provider afsluit. Deze check kan je altijd vinden op de website van de provider zelf. 

Jouw persoonlijke verbruik 

Ook moet je nadenken over hoeveel je verbruikt. Anders zou je waarschijnlijk een te duur abonnement nemen of juist te goedkoop waardoor je niet de hele maand kunt internetten of  telefoneren. Bij tv moet je opletten of je niet onnodige zender toevoegt aan je pakket. De meeste providers bieden drie soorten pakketten aan. Deze lopen op in snelheid, van het internetverbruik, mogelijkheden etc. Hoe meer je met het pakket kan, hoe hoger de prijs zal liggen. Meestal geven de providers aan welk pakket het meest gekocht is. Let erop dat je het pakket altijd afgestemd naar je eigen verbruik! 

De snelheid die jij nodig hebt 

Wanneer het huishouden bestaat uit een groter gezin, dan heb je meer apparaten en dus een hogere snelheid van het internet nodig. De laagste snelheid is 20 Mbit/s. Deze snelheid is goed genoeg voor een huishouden van twee personen die het internet gebruiken om te mailen en af en toe video’s te bekijken. De snelheid van 30 mbit/s zorgt ervoor dat websites iets sneller zullen laden. Ook gaat het downloaden van bestanden veel sneller. Kies voor 50+ mbit/s als je vaak download, online games speelt en met meer mensen bent in een huishouden. 

Vaste telefonie 

De meeste providers bieden vaste telefonie aan in het alles in 1 pakket. Mocht je nog vaak met een huistelefoon bellen, dan kun je het beste kiezen voor onbeperkt bellen. Als je sporadisch met de huistelefoon belt kun je beter kiezen om te betalen naar je verbruik. 

Doe een vergelijking check

Gebruik een vergelijker zoals providercheck om abonnementen te vergelijken. Hier kun je jouw adresgegevens invullen en de wensen die jij hebt voor een alles in 1 pakket. De vergelijker gaat vervolgens het meest geschikte abonnement voor jou zoeken. Ook kun je de vergelijkingen met andere providers zien. 

Sluit al je abonnementen af bij een provider 

Als je een mobiel abonnement neemt bij dezelfde provider en al jouw huisgenoten ook, dan is het vaak zo dat je nog extra korting krijgt. Kies er daarom voor om alle contracten af te sluiten bij slechts één provider om flink wat geld op jaarbasis te besparen. Het kan ook zijn dat ze je extra voordelen geven zoals meer televisiezender of extra internet. 

 

Geef een reactie