Dit is super efficiënt voor in het magazijn

Een makkelijke manier om je goederen te vervoeren in het magazijn is door middel van een truck. Trucks zijn voertuigen met een mast aan de voorzijde en een tegengewicht aan de achterkant. Ze rijden voornamelijk op LPG, diesel of door middel van een elektromotor. Daarnaast heb je ook nog reachtrucks. Deze zijn altijd elektrisch. Ook hebben deze trucks een andere opbouw met een bestuurder die zijdelings in de truck zit. Het meest opvallende verschil is dat de mast in- en uitschuift. De reachtruck is een echte must in het magazijn. Waarom een reachtruck? Een reachtruck kan de hoeveel uitgeleverde producten helpen te verhogen. De reachtrucks werken alleen tussen de palletstellingen, terwijl de heftrucks zorgen voor aan- en afvoer naar de laadperrons.

Efficiënt en veilig

Een reachtruck wordt echt gebruikt om snel en veilig intern pallets te transporteren. Doordat de mast in zijn geheel naar voren of achteren geschoven kan worden is de reachtruck wendbaar. Zo past de truck perfect door smalle gangen of ruimtes. Verschillende merken zoals Linde, Still en Toyota verkopen deze reachtrucks. Het is officieel de beste oplossing voor in het magazijn. Ze bereiken hefhoogtes tot wel 13 meter, de uitschuifbare mast e de dwarse rijrichting verhogen de stabiliteit van de reachtruck. Er kan tot wel 2.5 ton op een veilige manier worden vervoerd.

De bestuurder van de reachtruck heeft uitstekend uitzicht door het panoramische dak. Het optionele bedieningsconcept multipilot met joystick werkt intuïtief en ergonomisch. Met lithium-ion heb je nog meer voordeel. Accuwissels en bijvullen met demiwater is niet meer nodig.

Heftruck of reachtruck?

Mocht je twijfelen tussen de heftruck of reachtruck, dan zijn hier de verschillen nog even op een rijtje. De begrippen reachtruck en heftruck worden regelmatig door elkaar gebruikt. Dat is vrij eenvoudig, omdat ze allebei in magazijnen te vinden zijn en verrichten grotendeels hetzelfde werk. De reachtruck is iets kleiner, wat hem zeer geschikt maakt voor gebruik in smalle gangpaden. Met een reachtruck kan je echter wel kort wenden en keren, ook dankzij het enkele achterwiel.

Ook de hoogte van de mast geeft een verschil. Bij een heftruck bevindt deze zich vast aan de voorkant. We spreken dan ook wel van een vorkheftruck. Hetzelfde geldt voor de reachtruck, maar de mast van de reachtruck is uitschuifbaar. Tot slot is het grootste verschil dat de bestuurder van een reachtruck dwars op het voertuig zit, terwijl een heftruckchauffeur naar voren kijkt. De reden hiervan is dat je met een reachtruck regelmatig naar achter moet rijden.

Geef een reactie