Starten met het minen van cryptomunten

Een van de belangrijkste onderdelen van een Blockchain zijn de miners. Deze computers met enorm veel grafische kracht zorgen ervoor dat een transactie kan plaatsvinden. Zij krijgen voor het uitvoeren van een transactie een vergoeding en hiermee kan ontzettend veel geld verdiend worden. Hierdoor vragen veel mensen zich af of het minen van cryptomunten nog zin heeft en hoe je kunt gaan starten met het minen van cryptomunten. Je komt er snel meer over te weten in dit handige artikel. 

 

Grafische kracht is erg belangrijk

Wanneer je een cryptomunt zoals Bitcoin, Quant of Litecoin wilt gaan minen, dan is het onwijs belangrijk om over voldoende grafische kracht te beschikken. Cryptomunten hebben namelijk een grafische formule die gekraakt moet worden. Dit is een groot nadeel, want grafische kaarten kosten vaak duizenden euro’s per stuk en verbruiken onwijs veel stroom. In het verleden was het nog mogelijk om cryptomunten te minen met een USB-stick, maar helaas is dit niet meer mogelijk. 

 

Goedkoop stroom inkopen is noodzakelijk

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, verbruiken grafische kaarten enorm veel energie. Dit is erg nadelig, want dit zorgt er dan ook voor dat het minen van cryptomunten stukken minder rendabel is. Het is dus belangrijk dat je stroom goedkoop kan kopen en in Nederland is dat niet mogelijk. De energiekosten zijn hier onwijs hoog en ook is er geen overschot aan energie in Nederland. Dit is dan ook de reden waarom veel cryptominers hun boerderijen in Ijsland hebben staan. Daar is een overschot aan energie, waardoor het mogelijk is om energie voordelig in te kopen. Daarnaast is het daar ook erg koud en dat is erg handig, aangezien cryptominers erg warm kunnen worden. 

 

Heeft het minen van cryptomunten nog wel zin?

Het minen van cryptomunten heeft geen zin in Nederland. Je moet immers grafische kaarten aanschaffen en de energiekosten zijn zo hoog, dat het niet meer rendabel is. Als je wilt gaan starten met het minen van cryptomunten, dan heb je voor miljoenen aan apparatuur nodig om met de grotere jongens mee te kunnen doen. Wil je wel geld verdienen met cryptomunten? Dan is het verstandiger om je tijd te steken in het handelen van cryptomunten. koop hier xlm bijvoorbeeld en start met het handelen van cryptomunten. Dit kan meer geld opleveren, maar je hoeft geen grotere investering te doen. Houd er wel rekening mee dat het handelen van cryptomunten ook erg veel nadelen kent. 

Geef een reactie